Musikkåren

339:e musikkåren, Hemvärnets Musikkår Eksjö

Hemvärnets musikkår Eksjö är en del av 33:e hemvärnsbataljonen/Norra Smålands bataljon som i sin tur tillhör Göta Ingenjörsregemente (Ing 2). Musikkåren är en av Sveriges 25 hemvärnsmusikkårer och ingår i Försvarsmaktens insatsorganisation.
Musikkårens huvuduppdrag är att hålla Göta ingenjörregemente (Ing 2) och Norra Smålandsgruppen med musik vid ceremonier och firanden. Musikkåren utför även uppdrag för övriga Försvarsmakten och är godkända för såväl högvakt, statsrepresentation och utlandsuppdrag. 

Musikkåren genomför årligen ca 50 framträdanden och verksamheten har sin bas på det småländska höglandet, i den anrika militärstaden Eksjö, med hela det småländska höglandet som arbetsområde.

Regementstrumslagare

Hilma Skälemark Brodd

Hilma började sin karriär som stavförare i Eksjö musikskolas blåsorkester. Regementstrumslagare i musikkåren har hon varit sedan 2017. Med övertygelse leder hon kåren över stock och sten i ur och skur.

Kårchef

Pierre Fogelström

Kårchefen i en hemvärnsmusikkår är personen som håller i alla trådar, syr ihop säcken, sätter pricken över i:t. Pierre är mannen som ser till att musikkåren är på rätt plats i rätt tid med rätt utrustning.

Vid sidan av detta livsstilsuppdrag syns Pierre oftast längst bak i kåren bakom sin tuba.

Please reload